ZONA EURO - Lovitură puternică pentru economie

Economia Zonei Euro riscă o recesiune dublă din cauza restricțiilor impuse pentru combaterea valului doi al pandemiei.

ZONA EURO - Lovitură puternică pentru economie

Economia Zonei Euro riscă o recesiune dublă (în formă de W), după ce redresarea s-a oprit în octombrie, din cauza restricțiilor impuse pentru combaterea valului doi al pandemiei, conform biziday.ro

Restricțiile dure pentru stoparea epidemiei de coronavirus luate de primele forțele economice ale Zonei Euro (Germania și Franța), dar și de alte state, vor însemna o lovitură puternică pentru economie în această lună, potrivit unui studiu realizat de compania britanică de analiză IHS Markit și citat de Reuters.

„Odată cu noile restricții, este tot mai greu de crezut că economia Zonei Euro va evita un nou declin. Pentru toate țările, perspectivele au devenit tot mai întunecate” a declarat Chris Williamson, economist șef al IHS Markit.

Economia Zonei Euro s-a contractat cu 11,8% în al doilea trimestru, dar a crescut cu 12,7%, peste așteptări, în trimestrul al treilea, după ce multe restricții au fost ridicate.

Acum, indicatorul care măsoară starea economică a scăzut de la 50,4 la 50 din septembrie până în octombrie. Scăderea a fost influențată de servicii, al căror etalon a atins cel mai mic nivel din luna mai (46,9). Firmele din acest sector au redus numărul de angajați pentru a opta lună consecutiva, iar cererea a scăzut și mai mult. Indicele care măsoară perspectiva afacerii a scăzut la 54,2 de la 59,2, conform biziday.

 

C.S.

 

sursă foto: orsafoundation