VREMURILE COVID - Maramureșenii sunt și mai interesați de tatuaje

Anul 2020 a adus o închidere a saloanelor de tatuaje pentru o bucată de timp, apoi redeschiderea lor, iar apoi din nou închidere, ce-i drept mai scurtă ca și timp. Însă artiștii tatuatori spun că a fost un an bun din punctul acesta de vedere, cei care lucrează în branșă fiind poate printre singurii care nu au avut de suferit de pe urma pandemiei.

VREMURILE COVID - Maramureșenii sunt și mai interesați de tatuaje

Maramureșenii nu s-au uitat la bani atunci cand a fost vorba despre un tatuaj mult dorit. Prețurile pleacă de la 100 de lei și pot ajunge la 2000 de lei, depinde de tatuaj, ore de muncă, acuratețe ș.a.m.d.

„Vorbim de un an interesant zic eu. Te tatuezi pe piele sau nu, e interacțiune cu omul, e socializare și cred că astea au lipsit oamenilor în acest an. Au stat oamenii în lockdown, că nu au avut ce face, dar cand s-a dat drumul lumea a venit să se tatueze parcă și cu mai mult spor. Interesul pentru tatuaje acum parcă e și mai mare. Puteam să tatuez în lockdown fără probleme, cand lumea umbla după făină și ulei, dacă era voie. Adică era de lucru fără nicio problemă. Cred că este unul din domeniile care nu a fost afectat de pandemie. Chiar deloc. Anul acesta e pentru prima dată cand din luna octombrie a trebuit să îmi iau angajamente pentru anul viitor prin primăvară”, ne-a declarat băimăreanul Adrian Ciocan, artist tatuator.

Acesta recunoaște că există și reticențe, „pentru că stau cu oamenii destul de aproape și cumva te expui unor riscuri de a lua virusul. Am avut clienți pe care i-am refuzat, dar un refuz în sensul în care eu nu fac tatuaje pe față, cu modelul respectiv ales nu am ajuns la un numitor comun. Nu le pot face pe toate. Dar nici nu poți să îi impaci pe toți. Trebuie să recunoști că sunt tatuaje pe care nu le poți face”.

Regulile de igienă în acest gen de saloane au fost drastice și înainte de coronavirus, înainte și după fiecare client spațiul și instrumentele de lucru fiind dezinfectate. Cat privește trendurile, anul 2020 nu a adus modificări. Oamenii vin să își pună pe corp tribale, flori, animale sau citate în limba engleză.

H.D.