VOT - O parte din banii de la „Laptele și Cornul” s-au dus la Direcția Copilului

Nu mai puțin de 7,7 milioane de lei, bani neconsumați în cadrul Programului „Lapte și Corn” au fost aprobați astăzi pentru a intra în conturile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Maramureș.

VOT - O parte din banii de la „Laptele și Cornul” s-au dus la Direcția Copilului

Azi, 3 decembrie 2020, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș. În conformitate cu prevederile OUG nr. 201/23 noiembrie 2020, care permite orientarea  economiilor înregistrate la finanțarea unor cheltuieli descentralizate spre alte categorii de cheltuieli, suma de 7,7 milioane lei neconsumați în programul ”Laptele și cornul” a fost transferată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Anunțul a fost făcut de către Consiliul Județean Maramureș, care a ținut să arate sublinieze că spre acest segment al asistenței sociale au mai fost direcţionate sume consistente, în cadrul altor două rectificări bugetare realizate în ultimele ședințe de consiliu.

 

”E nevoie de coerență legislativă în acest domeniu al finanțării DGASPC-urilor, precum și pentru alocarea fondurilor necesare plăților asistenților persoanelor cu dizabilități”, apreciază oficialii CJ Maramureș. Tot în ședința de azi s-a propus și aprobat suplimentarea sumelor destinate finanțării serviciilor de supervizare a lucrărilor de construcții aferente obiectivului de investiții Construirea Depozitului Ecologic Sârbi. Aici vorbim de actualizarea documentației tehnice pentru restul de executat, inclusiv măsurile de stabilizare a amplasamentului. Cuantumul total al sumei vizate este de 3464,59 mi lei cu angajament multianual de distribuție a sumelor până în anul 2023.

 De asemenea, tot consilierii județeni au introdus la categoria investiții realizarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Baia Mare în valoare totală de 1462,14 mii lei. Săptămâna viitoare Primăria Baia Mare va aloca o sumă similară pentru acest obiectiv. Studiul de Fezabilitate va fi scos la licitație tot săptămâna viitoare.

H.D.