VOT 2020 - Maramureșenii așteptați azi la urne

Maramureșenii cu drept de vot sunt așteptați astăzi, 6 decembrie, la urne pentru a-și alege deputații și senatorii care să îi reprezinte. În total vorbim de 424.251 de alegători cu drept de vot în județ.

VOT 2020 - Maramureșenii așteptați azi la urne

Numărul alegătorilor cu drept de vot include și persoanele care împlinesc azi varsta de 18 ani. Pentru aceste alegeri au fost constituite la nivel de județ 440 de secții de votare. S-au primit 471.000 de buletine de vot, 437805 timbre autocolante, 440 ștampile de control, 2200 de ștampile cu inscripția VOTAT, 1320 de tușiere și 440 de tușuri. 

Scrutinul de azi se desfășoară după alte reguli. Membrii secțiilor de votare vor purta măști de protecție. Maramureșenii care sunt confirmați cu coronavirus vor putea vota prin intermediul urnei speciale. Dacă este în carantină alegătorul trebuie să depună o cerere pentru urna specială însoțită de copia deciziei de carantină de la DSP Maramureș. 

În rest trebuie respectate aceleași reguli ca la alegerile din 27 septembrie - dezinfectare la intrarea și ieșirea din secția de votare, măsurarea temperaturii, obligativitatea măștii de protecție. 

HD