VIZITE VIRTUALE - Anul acesta, exclusiv online

Responsabilii Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș vin cu noi detalii în privința evenimentului „Noaptea Muzeelor 2020”, menționând faptul că acesta se va desfășura exclusiv online.

VIZITE VIRTUALE - Anul acesta,  exclusiv online

Responsabilii Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș vin cu noi detalii în privința evenimentului „Noaptea Muzeelor 2020”, menționând faptul că acesta se va desfășura exclusiv online.

„Având în vedere Hotărârea nr.76 a CJSU Maramureș din 11 noiembrie 2020 privind stabilirea de măsuri și responsabilități în aplicarea Ord. șefului DSU nr. 4659887 din 11 noiembrie 2020, legat de măsura carantinării zonale în Municipiul Baia Mare, județul Maramureș, evenimentul <>, reprogramat pentru data de 14 noiembrie, se va desfășura exclusiv online la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș”, arată responsabilii muzeului.

Având în vedere contextul medical, responsabilii spun că „la ediția de anul acesta nu vă putem invita să ne treceți pragul la ceas de seară, până spre miezul nopții, așa ca altădată”.

Anul acesta expoziția de bază din clădirea pavilionară va putea fi vizitată doar virtual pe site-ul muzeului, la fel și plimbările pe ulițele satului de pe deal.

„De asemenea, astăzi, 14 noiembrie, începând cu ora 18.00, pregătim și câteva surprize pentru voi, pe paginile de Facebook ale muzeului. Rămânem distanțați dar împreună”, mai precizează responsabilii.

 Ce este „Noaptea Muzeelor”?

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment european inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

„Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai. România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partenerul oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa”, arată responsabilii Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

 V.R.