VISE - Fuziune Pro România –ALDE pentru intrarea în Parlament

VISE - Fuziune Pro România –ALDE pentru intrarea în Parlament

Noul partid rezultat din fuziunea ALDE și Pro România poate obține 10% la alegerile parlamentare. A spus-o la RFI liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a făcut trimitere la scorul cumulat la nivel național al celor două partide, la alegerile locale, în ciuda faptului că nici unul dintre ele nu a reușit să intre în Consiliul General al Capitalei.

Partidul Pro România Social Liberal se vrea o alternativă pe scena politică, declară fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care speră ca împreună cu Victor Ponta să ducă noua formațiune în viitorul Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu spune cum s-a ajuns la această colaborare politică și de ce a picat varianta unei fuziuni între ALDE și PSD: ”Este nevoie de o forță de Opoziție pe scena politică românească. Din păcate, observăm din ce în ce mai mult că PSD-ul pare să nu-și mai dorească guvernarea și ne îndreptăm spre o guvernare PNL-USR. Dacă PSD-ul ar fi vrut să-și asume guvernarea, probabil că ar fi făcut alianțele de la locale și la parlamentare care să-i permită să câștige astăzi Bucureștiul și Sectorul 1 și să constituie cel mai mare grup politic din Parlament, dar aruncarea în aer, în ultima clipă, a alianțelor cu ALDE și Pro România este dovada că PSD-ul nu își dorește guvernarea. Îngrijorarea noastră a dus la crearea acestei formațiuni politice, întrucât tendința pe care noi o sesizăm este una foarte amenințătoare, adică ne aducem aminte de ceea ce s-a întâmplat în 2010, când Traian Băsescu și Guvernul Boc au luat binecunoscutele măsuri de austeritate (...) și acum probabil vom fi în același scenariu”.