VIN VREMURI GRELE - Autoritățile ne obligă să purtăm mască tot timpul în spațiile deschise

Autoritățile vor să introducă obligativitatea purtării măștii de protecție în toate localitățile unde avem o rată de incidență a cazurilor mai mare de 1,5 la mia de locuitori. Asta ar face ca în mai bine de jumătate din localitățile județului masca să devină obligatorie cât de curând pe stradă.

VIN VREMURI GRELE - Autoritățile ne obligă să purtăm mască tot timpul în spațiile deschise
Comitetul Național Pentru Situații de Urgență a venit cu propunerea de modificare a valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori. Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori. În Maramureș această măsură ar urma să afecteze 42 de localități, aici incluzand și cele unde rata de incidență este mai mare la acest moment de 3 la 1000 de locuitori.
Conform datelor oficiale, în Maramureș avem la începutul aceste luni un număr de 22 de localități care au rată de incidență mai mică de 3 la mia de locuitori.