VIITORUL ROMÂNIEI - Workshop gratuit de inteligență artificială pentru copii

VIITORUL ROMÂNIEI - Workshop gratuit de inteligență artificială pentru copii

Fundația ”Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României” va organiza, vineri 6 noiembrie, începând cu ora 19:00, un workshop online de introducere în inteligență artificială pentru copii. Tema acestui workshop este _"Inteligența artificială - tehnologia prezentului și a viitorului".

Workshop-ul va avea loc pe platforma educațională ȘcoalaFDVDR și este organizat în parteneriat cu Centrul Educațional de Excelență ” ITLevel [2].”. Coordonatorul acestui workshop este Lect. Univ. Dr. Alexandra Moloiu, trainer ITLevel.

Workshop-ul este conceput pentru a încuraja copiii să învețe elementele de bază ale inteligenței artificiale și cum vor schimba ele lumea în care trăim. Ei vor învăța ce este inteligența artificială, care sunt domeniile de aplicabilitate, ce este învățarea automată, care sunt aplicații de top inteligente, care sunt problemele de vedere artificială și cum funcționează sistemele de analiză facială.

Inteligența Artificială, domeniu în plină expansiune, dezvoltare și cercetare intensivă, face parte din viața noastră de zi cu zi, stand la baza multor aplicații și a unora dintre cele mai puternice sisteme create de om.

Mașinile care se conduc singure, roboții care explorează alte planete, aplicațiile de diagnosticare medicală automată, jocurile, recomandările de produse și filme, traducerile automate și predicțiile de stocuri folosesc învățarea automată, cea mai puternică ramură a inteligenței artificiale.

La acest eveniment pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani. Participarea este GRATUITĂ!

Înscrierile la acest workshop vor avea loc în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie și se realizează prin completarea unui formular pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro.