VIDEO - Suporterii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul și au provocat haos

Scene incredibile produse în Statele Unite ale Americii.

Susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt aseară clădirea Capitoliului din Washington, în timpul dezbaterilor din Congres, care urmau să valideze victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA.
Protestatarii au acționat la îndemnul lui Donald Trump, care le-a cerut partizanilor săi să protesteze contra validării de către aleşii Congresului a victoriei opozantului său democrat.
Foarte repede, lucrurile au escaladat și susținătorii lui Trump au reușit să intre în clădire, cu toată opoziția forțelor care asigurau paza. „Preluăm Camera”, „acesta este parlamentul nostru”, au strigat protestatarii. Susținătorii lui Donald Trump au intrat în birourile reprezentanților Congresului SUA, unde au umblat în actele oficiale ale acestora.
Polițiștii au folosit gaze lacrimogene în interiorul clădirii Capitolului, pe măsură ce un număr tot mai mare de manifestanți au intrat în clădire. În haosul creat, o femeie a decedat după un glonț a lovit-o în gât.
Trupe ale FBI SWAT au intrat în clădirea Capitoliului pentru a restaura ordinea. Clădirea Capitolului a fost oficial închisă, iar Capitala SUA intră în lockdown în următoarele ore.
M. S.