VIAȚA LA 90 DE ANI - Comuna care își prețuiește bătranii

Peste 20 de nonogenari din Făcașa nu au fost uitați în prag de sărbători.

VIAȚA LA 90 DE ANI - Comuna care își prețuiește bătranii
Peste 20 de varstnici din comuna Fărcașa care au peste 90 de ani au fost sărbătoriți și au primit un cadou în pragul sărbătorilor de iarnă. De asemenea, în comună urmează să mai fie distribuite încă 800 de pachete care vor ajunge în casele bătranilor cu venituri reduse. 
”Acum, în preajma marii sărbători a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, consider că este un bun prilej de a ne manifesta stima și recunoștința, profunda admirație faţă de concetățenii noștri trecuți de vârsta de 90 de ani, pentru munca asiduă şi devotamentul depus pe parcursul anilor, pentru contribuția la dezvoltarea societății noastre.
Ei sunt un adevărat exemplu pentru întreaga societate, atât prin experienţa de viaţă bogată, maturitatea gândirii, cât și prin valori morale, calităţi sufletești, voinţă puternică, dragoste de viaţă și de ţară. În comuna Fărcașa avem 22 de persoane de 90 sau peste 90 de ani.
Decanul de vârstă este veteranul de război, domnul Gheorghe Ionuți, pe l-am sărbătorit în această vară pentru împlinirea vârstei de 100 de ani.
Băbaș Ana din Sârbi-98, Papp Ana din Fărcașa și Moș Maria din Buzești, ambele având 97 de ani, Ana Fazecaș din Fărcașa-95, Șpan Dumitru și Făt Maria din Buzești-94, Pop Ana și Buzilă Margareta din Fărcașa, Pop Simion și Iacob Floare din Buzești-93, Marchiș Simion, Tămaia-93, Iacob Floare, Buzești-92, Bran Lucreția și Ghiman Ana din Fărcașa-91, Marchiș Nicolae și Fănățan Reghina din Tămaia-91, Cirț Ana din Sârbi-91, Onț Maria, Fărcașa-90, Topan Gheorghe, Buzești-90, David Floare,Tămaia-90 și Boloș Viorica, Sârbi-90 sunt cele mai în vârstă persoane din comuna Fărcașa.
Anii au trecut peste dumnealor și le-au întipărit pe chip înțelepciune și lumină, iar în suflet putere și credință. Suntem datori să le arătăm respectul și prețuirea noastră, dar și să veghem să aibă o bătrânețe liniștită, sigură, așa cum merită. Îi felicit din suflet pentru frumoasa vârstă pe care o au! Le doresc să aibă parte de multă sănătate, pace, respect și dragoste din partea celor apropiați, apreciere și grijă din partea celor din jur!
Doresc deasemenea, să-i mulțumesc și pe această cale, d-lui Viorel Grețieș, manager general al societății GAJ COMIMPEX SRL Fărcașa, pentru sprijinul financiar acordat, sprijin care ne-a oferit posibilitatea de a distribui fiecărui nonagenar , câte un pachet cu alimente, acum în perioada în care, pregătindu-ne să primim cu bucurie Nașterea Domnului, trebuie să oferim omenie, altruism și iubire față de aproapele nostru.
Săptămâna viitoare am mai pregătit încă 800 de pachete pe care le vom oferi persoanelor vârstice, cu probleme sau cu venituri reduse”, a precizat Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa. 
A.H.