VIAȚĂ DE CUPLU – Partenerul criticat frecvent moare mai repede

Partenerul de viață care este criticat excesiv poate muri mai repede; acesta este rezultatul unui studiu recent realizat în SUA.

VIAȚĂ DE CUPLU – Partenerul criticat frecvent moare mai repede
Parteneri criticați

Un studiu american sugerează că dacă partenerii își arată unul altuia greșelile în mod excesiv, aceștia ar muri mai devreme.

Conform Daily Mail, dacă persoanele vârstnice exercită un grad mare de critici la adresa partenerilor, riscul de moarte în următorii cinci ani crește semnificativ. Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că probabilitatea de moarte este de două ori mai mare în cazul persoanelor prea criticate de jumătatea lor.

Efectul este același indiferent de sex și de factori independenți precum relațiile de prietenie sau familiale. Conducătorul studiului, prof. Jamila Bookwala, a transmis că criticile frecvente pot stresa suplimentar corpul.

Poate fi un factor de stres cronic interpersonal și, ca ceilalți factori de stres cronici, poate avea un impact negativ cumulativ și de lungă durată nu numai pe sănătatea și bunăstarea corporală, ci și asupra mortalității”, a spus prof. Bookwala, din cadrul Colegiului Lafayette din Pennsylvania, SUA.