VEZI AICI CEREREA - Ultima zi pentru a obține eșalonarea plăților

Astăzi este ultima zi în care firmele sau contribuabilii care au datorii la stat, pot să beneficieze de o serie de facilități fiscale în baza unei cereri care trebuie despuă la organele fiscale.

VEZI AICI CEREREA - Ultima zi pentru a obține eșalonarea plăților

Firmele din județ sau maramureșenii care doresc să beneficieze de o serie de failități fiscale trebuie să se grăbească. Astăzi este ultima zi în care pot depune cererile la Agenția Județeană a Finanțelor Publice Maramureș, inclusiv pentru eșalonarea plăților.

”Data de  15 decembrie 2020 este termenul limită pentru  depunerea cererilor în vederea obƫinerii următoarelor facilităƫi fiscale: eṣalonarea la plată simplificată, pe o perioadă de cel mult 12 luni, pentru obligațiile fiscale principale și accesorii datorate după data declarării stării de urgență; anularea unor obligații bugetare  accesorii, aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31.03.2020 inclusiv”, precizează reprezentanții AJFP Maramureș, într-un comunicat de presă. 

Cererile se pot depune în felul următor:
-  la registratura organului fiscal competent;
-  prin poştă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
 -  prin intermediul serviciului "Spaţiu privat virtual".


Modelul cererii de acordare a eșalonării  la plată  este prevăzut în Anexa nr. 1 la Procedura de aplicare a acordării eșalonării la plată de către organul fiscal central și poate fi descărcat pe pagina de internet a A.N.A.F., accesând pentru notificare – link-ul http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/C_OPANAF_3896_2020.pdf.
Cererea de anulare a obligațiilor de plată accesorii se poate  descărca de pe pagina de internet a A.N.A.F., accesând pentru cerere  link-ul https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/Cerere_OUG_69_2020.pdf.
Informații suplimentare se pot obține utilizând Formularul de contact disponibil pe pagina de internet www.anaf.ro sau telefonic, prin contactarea Serviciului de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center, la nr. de telefon 031.403.91.60.

A.H.