VEȘTI BUNE - Maramureșul se stabilizează la numărul cazurilor de COVID

Județul Maramureș este stabil din punct de vedere al cazurilor de coronavirus. De o bună bucată de vreme la nivel de județ am avut raportate zilnic sub 100 de noi cazuri de COVID. Plus că de ieri a început campania de vaccinare împotriva acestui virus, primii vaccinați fiind medicii de la spitalul TBC.

VEȘTI BUNE - Maramureșul se stabilizează la numărul cazurilor de COVID
Știm oficial că în județ avem 10370 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 46 de persoane. Numărul pacienților vindecați a ajuns la 2471 pacienți, în spitale sunt 153 de pacienți internați, respectiv 15 pacienți internați la ATI, din care un pacient intubat. În Maramureș sunt 1715 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent, 1641 persoane carantinate. Ân total au fost efectuate 45.454 teste. Tot în județ avem  și 705 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată. În ceea ce privește decesele, Maramureșul a ajuns la 402 persoane decedate de la începutul pandemiei, în ultimele ore fiind raportat un singur deces. 
Comitetul Județean pentrru Situații de Urgență ține să sublinieze că la TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare la instituțiile abilitate. Autoritățile, pe perioada executării misiunilor, au depistat, identificat și sancționat șase maramureșeni care nu au respectat măsurile de protecție individuală.
„S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 40 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, concluzionează CJSU Maramureș. 
O altă veste bună este că la nivel național avem doar șase județe roșii, cele mai multe fiind de culoare galbenă. Avem și județe unde rata de infectare este sub 1,5 la mia de locuitori. 
H.D.