VACCIN COVID - 30 - 35% dintre români ezită sau doresc să amâne vaccinarea

Cam o treime din persoanele eligibile la vaccinare nu vor să se imunizeze deocamdată împtrova noului coronavirus.

VACCIN COVID - 30 - 35% dintre români ezită sau doresc să amâne vaccinarea

Autoritățile au precizat că există încă un procent semnificativ în randul cadrelor medicale, care ezită să se vaccineze. Mai exact, între 30  și 35% dintre cei care sunt eligibili doresc să amăne vaccinarea împotriva noului coronavirus, relatează Agerpres.

Pentru a comabte această tendință, este nevoie de o comunicare și o informare mai bună, este de părere medicul Valeriu Gheorghiţă.

"Studiile din momentul de faţă arată un procent de circa 30 - 35% dintre persoane care ezită sau doresc să amâne decizia în ceea ce prieşte vaccinarea. Cred că în acest caz este important să continuăm demersurile de comunicare şi de informare, pentru că decizia de a amâna sau ezitarea nu reprezintă un refuz, ci reprezintă o nevoie reală de mai multă informare pe tema acestui subiect", a declarat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, personalul medical care nu doreşte deocamdată să se imunizeze cu siguranţă "are nişte motive" pentru acest lucru.

A.H.