VACCIN COVID-19 - Bătaie pe programări în Maramureș

Maramureșenii s-au înghesuit să se programeze pentru vaccinul împotriva noului coronavirus, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare. Astfel, conform datelor oficiale, în județul nostru, s-au programat în medie cam 3.300 de persoane pe zi, în săptămâna precedentă.

VACCIN COVID-19 - Bătaie pe programări în Maramureș

Maramureșenii au fost foarte dornici să se înscrie la vaccinare și în medie, în ultimele 10 zile, s-au programat cam 3.300 de persoane pe zi.

“În perioada 15-26 ianuarie a.c., ora 19:00, în județul Maramureș, s-au realizat 33.680 de programări ale persoanelor din etapa a-II-a, în platforma informatică”, au precizat reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale.

De asemena, Instituția Prefectului Maramureș a anunțat că, începând cu data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile. “Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile). Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile”, precizează reprezentan’ii Prefecturii Maramureș.

În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă.

Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost.

A.H.