VÂNĂTOARE ILEGALĂ - Caz de braconaj la Vișeu de Sus

În zona Borșa-Vișeu sunt multe cazuri de braconaj, semn că maramureșenilor din aceste zone le cam place să vânăzeze ilegal tot ce prind.

VÂNĂTOARE ILEGALĂ - Caz de braconaj la Vișeu de Sus

Polițiștii din Vișeu au observat pe strada Peștilor, în zona fondului de vânătoare, un autoturism care circula fără numere de înmatriculare. Șoferul mașinii, când a văzut echipajul de poliție, a întors mașina și dus a fost. Polițiștii au urmăîtir mașina, iar după aproximativ 300 de metri din autoturism au coborât două persoane și au fugit. 

Oamenii legii au făcut cercetarea la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat. În interiorul mașinii a fost descoperit cadavrul unui căprior care prezenta o plagă în zona abvdominală. Cadavrul animalului a fost predat către Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș în vederea examinării de specialitate și stabilirea cauzei decesului. 

Potrivit IPJ Maramureș, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul neînmatriculat și braconaj cinegetic. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere. 

H.D.