UN MILION DE EURO - Proiect social implementat în Botiza

Fonduri europene atrase în comuna Rozavlea.

UN MILION DE EURO - Proiect social implementat în Botiza

La Botiza se află în implementare un proiect social finanțat cu fonduri europene în valoare de un milion de euro.

“În cadrul acestui proiect am angajat experții care se vor ocupa de grupul țintă. Urmează a se identifica acest grup. Este vorba de 200 de persoane adulte și 39 de copii. Vom asigura mese calde pentru componenții grupului țintă. Se vor organiza cursuri de calificare profesională și, la sfârșitul cursurilor, cursanții vor primi câte 1800 de lei. Urmează să identificăm 12 persoane care își doresc să deschidă o firmă. Aceste persoane vor primi câte un grant în valoare de 25.000 de euro”, a spus Florea Poienar, primarul comunei Botiza.

Se lucrează la noul sediu al primăriei, obiectiv finanțat în cadrul PNDL , având o valoare de peste un milion de euro. Noul sediu va găzdui și dispensarul medical uman, cabinetul medicului de familie, stomatologia, sediul poliției, o bancă.

Administrația locală pregătește proiecte pentru exercițiul financiar european următor. Unul dintre aceste proiecte vizează amenajarea unei noi aducțiuni complementare de apă. Au fost deja depuse două proiecte cu finanțare europenă pentru achiziționarea de tablete și materiale sanitare de protecție  pentru elevi. Urmează să se depună un alt proiect ce vizează reabilitarea școlii comunale, în sensul eficientizării termice. Se vor instala pompe de căldură, se va schimba tâmplăria și geamurile termopan, se va reface izolația termică. De anul viitor vor fi reluate și lucrările de îndiguire.

L. S.