UN ALTFEL DE CRĂCIUN- Cum aleg să-și petreacă băimărenii sărbătorile?

Crăciunul este sărbătoarea așteptată cu nerăbdare de oamenii din întreaga lume, dar mai ales de copii. Ce ne facem când acest eveniment important vine la pachet cu un set de interdicții? Cum văd băimărenii celebrarea Crăciunului cu restricţii pentru reuniunile de familie, recomandări pentru evitarea îmbrăţişărilor şi o solicitare, politicoasă, ca şi Moş Nicolae să respecte "distanţarea socială”?

UN ALTFEL DE CRĂCIUN- Cum aleg să-și petreacă băimărenii sărbătorile?

Pentru Lavinia, Crăciunul nu va mai avea aceeași semnificație ca și în alți ani.

„Pentru mine, Crăciunul înseamnă reîntregirea familiei și bucuria de a sta în preajma persoanelor dragi. Din păcate, în acest an, va fi cu totul diferit. Voi fi departe de părinții și bunicii mei. Din cauza virusului, am convenit să avem grijă unii de alții prin respectarea regulilor, chiar dacă este greu și dorul ne chinuie. Având un caz în familie, am încercat pe cât posibil să ne protejăm unii pe alții. Deși, am început, împreună cu soțul și fetița mea, să ne pregătim căminul de venirea sărbătorii, voi avea un gol în suflet”, spune băimăreanca.

Familia Lazăr, din Baia Mare, va petrece sărbătorile într-un mod liniștit și tradițional alături de cei apropiați.

„De câțiva ani încoace, am preferat să ne petrecem sărbătorile în locuri cât mai exotice, dar anul acesta, din cauza pandemiei, am fost nevoiți să facem o excepție. Pentru a nu ne pune mai mult în pericol decât suntem deja, am convenit să rămânem acasă, în familie. Crăciunul acesta o să fie unul memorabil, o să ne facă să conștientizăm cât de importante sunt persoanele din jurul nostru și cât de mult contează un zâmbet și o îmbrățișare din partea celor dragi”, spune Alexandru Lazăr.

Crăciunul este și va rămâne una dintre cele mai frumoase și importante sărbători pentru Cristina, studentă la Facultatea de Litere din Baia Mare.

„Aștept cu nerăbdare venirea Crăciunului, când voi împodobi bradul și mă voi apuca de prepararea prăjiturilor. Este cea mai importantă sărbătoare și mă bucur să-mi știu familia fericită și sănătoasă.

Chiar dacă nu va fi ca în alți ani, cu petreceri mari, eu voi fi încântată să am lângă mine câteva persoane dragi. Sper în continuare ca toată această situație să revină la normal,în cel mai scurt timp”, spune Cristina.

B.N