DIFICIL - Cum fac față tinerii maramureșeni pandemiei?

Pandemia este o etapă urâtă din viață, care pare să nu se mai sfârșească. Tinerii, generația viitorului își ocupă timpul în continuare cu activități menite să le creeze o stare de bine.

DIFICIL - Cum fac față tinerii maramureșeni pandemiei?

Pandemia este o etapă urâtă din viață, care pare să nu se mai sfârșească. Tinerii, generația viitorului își ocupă timpul în continuare cu ativități menite să le creeze o stare de bine.

Andreea Godja spune că citește mult, își ocupă minte cu diverse activități, doar ca să uite de virus.

„Uneori n-ai cum să nu fii prins în povestea asta, se vorbește zilnic peste tot, despre acest virus. Eu citesc mult de obicei, cea mai recentă carte finalizată e <<Până la sfârșit>>, un bestseller perfect pentru perioada asta. Îmi place mult să vizionez și filme, să ascult muzică sau să-mi sun prietenii cu camera video. Este o perioadă dificilă, dar încerc s-o fac cât mai bună și să nu mă las afectată de ea”, spune tânăra, de 25 de ani.

 Dorul de cafeaua de la cursuri

După ce recent (4 noiembrie) Centrul Universitar Nord din Baia Mare (CUNBM) a anunțat prelungirea perioadei de suspendare temporară a activităților didactice pe o perioadă de 14 zile, acestea desfășurându-se online (scenariul 3) în toată universitatea, studenților nu le rămâne decât să se adapteze.

Bianca Pop, studentă în cadrul CUNBM, spune că încearcă în continuare să se împace cu ideea că tot anul univeritar 2020-2021 va fi așa.

„Nu cred că mai există șanse să fim prezenți fizic anul acesta la cursuri. Probabil anii terminali vor reveni la un moment dat, spre final, dar restul nu cred. Eu în perioada aceasta particip zilnic la orele online cu clasa, merg la sală, gătesc uneori, dar mă uit și la seriale pe Netflix. Pentru mine nu este o perioadă extrem de grea, să zic așa, consider că am destulă libertate, în cazul în care nu se închid iar și sălile de fitness. Singurul lucru care îmi lipsește sunt colegii, profesorii, sălile de curs, dar și cafeaua pe care o savuram împreună cu colegii la ore. Totuși, trăiesc cu speranța că acest lucru se va mai întâmpla iar într-o zi. Nu vreau să cred că de acum totul va fi diferit și nimic ca înainte”, spune tânăra.

Pentru Maria Micu, natura reprezintă o parte din activitățile care o binedispun.

„Cred că cel mai bun aliat în perioada aceasta este natura. Plimbările pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta îți oferă un confort psihic. Pe mine mă relexează inclusiv să citesc în parc, acum nu mai pot pentru că e frig, dar când se poate, profit de asta. În rest împart timpul cu familia, și profit în continuare de lucrul acesta”, spune băimăreanca.