TUR VIRTUAL LIVE - Sighetul de dinainte de 1918

Istoria Sighetului prezentată pe Facebook.

TUR VIRTUAL LIVE - Sighetul de dinainte de 1918

Eveniment inedit pentru sigheteni și nu doar pentru. Cei pasionați de istoria orașului sunt invitați sâmbătă, 2 ianuarie, între orele 14-15, la o incursiune în istoria Sighetului, prezentată de Teofil Ivanciuc. Totul este gratuit și cei interesați pot participa la această lecție de istorie accesând pagina de Facebook a evenimentului "Tur virtual live: Sighetul de dinainte de 1918.", la data și ora anunțate.

"Din cauza bine-cunoscutei situații, pe data de 2 ianuarie nu voi organiza cea de-a 3-a ediție a Turului Sighetului în formatul clasic, însă vă propun să participați, împreună cu mine, la un scurt tur virtual și live al vechiului Sighet.
Vom povesti despre evoluția și dezvoltarea treptată a orașului, despre germani, maghiari, români, ucrainieni și evrei, despre fortificația bisericii reformate, despre prima școală, primul muzeu, primul teatru, primul hotel, despre portul de pe Tisa ș.a.m.d.
Turul durează o oră, nu costă nimic și tot ce aveți de făcut este să vizualizați pagina acestui eveniment la data și ora anunțate", precizează Teofil Ivanciuc.

M. S.

foto Peter Lengyel