ȚUICĂ DE MARAMU' - Prunii sunt cei mai productivi pomi în județ

Prunii din Maramureș sunt cei mai productivi în județul nostru. Mai mult decat atat, reușim să depășim și media națională.

ȚUICĂ DE MARAMU' - Prunii sunt cei mai productivi pomi în județ

Cand vine vorba de principalele specii de pomi care dau productivitate mare, prunii sunt de departe pe primul loc în Maramureș. După cum arată cifrele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Maramureș, productivitatea acestor tip de pomi este mai mare în județul nostru față de media națională. 

Astfel, în anul 2019, productivitatea medie a prunilor din Maramureș a fost de 24 kg/pom. Ea a fost egală cu cea a Regiunii de Nord-Vest, dar mai mare față de media națională situată la 20 kg/pom.

Stăm bine și cand vine vorba de cireșe și vișine, unde reușim să facem față mediei naționale și s-o depășim pe cea regională. Astfel, cifrele pe 2019 arată o productivitate de 14 kg/pom, egală cu media națională și mai mare decat cea regională situată la 13 kg/pom.

La segmentul alte fructe reușim să batem și media națională și cea regională. Productivitatea în  Maramureș se ridică la 24 kg/pom, în timp ce media națională și cea regională este de 23 kg/pom.

A.H.