TRANSFER - Două jucătoare de la ACS Fotbal Feminin Baia Mare au ales Italia

Echipa de fotbal feminin din Baia Mare nu va mai conta în partea a doua a campionatului pe două titulare.

TRANSFER - Două jucătoare de la ACS Fotbal Feminin Baia Mare au ales Italia

Pierdere importantă pentru ACS Fotbal Feminin Baia Mare înaintea reluării campionatului Ligii 1. Denisa Predoi (atacant, căpitanul echipei) și Laura Desmerean (fundaș) vor juca în continuare la echipa italiană ASD Spezia CF, care ocupă ultimul loc în Serie C (Grupa A). Fără cele două ex-băimărence în echipă, ASD Spezia CF a obținut duminică, 7 februarie, primele trei puncte din acest sezon în urma victoriei, cu 3-1, obținută în deplasare cu ACF Alessandria.

Transferul Denisei Predoi și a Laurei Desmerean în Italia a fost intermediat de Adela Șerban, care joacă de ceva vreme la ASD Spezia, fiind unul dintre căpitanii echipei.

Denisa Georgiana Predoi (22 de ani) a făcut primii pași în fotbal la 10 ani, în Hunedoara, orașul natal. La 16 ani a ajuns la AS Independența Baia Mare (actuala ACS Fotbal Feminin Baia Mare), echipă la care a fost legitimată până la începutul acestui an. Ea a marcat cinci goluri în prima parte a actualului campionat.

Denisa Predoi a evoluat de-a lungul anilor în reprezentativele U17 și U19 ale României, dar a bifat și o selecție în naționala de senioare, pentru care a și înscris un gol în partida amicală cu Hong Kong (4-1).

Laura Desmerean (24 ani) este băimăreancă și la vârsta de 14 ani s-a transferat la multipla campioană a României, Universitatea Olimpia Cluj-Napoca, de unde a ajuns până în naționala de senioare. Din 2017 a revenit în Baia Mare contribuind la repromovarea echipei în Liga 1.

„A sosit pe adresa clubului nostru o ofertă din Italia pentru cele două jucătoare și nu ne-am opus plecării lor. Și-au dorit să joace în străinătate și sper să-și valorifice șansa și să fie remarcate de echipe bune de pe continent. Denisa Predoi și Laura Desmerean și-au făcut datoria față de clubul nostru și le urăm succes pe viitor”, a declarat Marcel Popa, președintele executiv al clubului ACS Fotbal Feminin Baia Mare, pentru AxaNews.ro.

De la gruparea băimăreană a mai plecat Cristina Paștea, al cărei înprumut de la Universitatea Olimpia Cluj a expirat. În schimb, vor fi aduse la prima echipă junioarele Denisa Șut, Maria Drăgan, Georgiana Marița și Dariana Szalay.

Fotbalistele băimărence vor începe azi pregătirile pentru play-out-ul Ligii 1 de fotbal feminin.     

M. S.