TRAGEDIE MATEI BALȘ - Ce măsuri ia Spitalul Județean Baia Mare

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare spune că ia măsuri suplimentare pentru a evita tragedii precum cele din Insitutul ”Matei Balș” din capitală.

TRAGEDIE MATEI BALȘ - Ce măsuri ia Spitalul Județean Baia Mare

În acest sens sunt făcute zilnic verificări pe secțiile de ATI unde pacienții primesc oxigen. Angajații unității au fost puși în gardă încă de anul trecut, cand a avut loc tragedia din Piatra Neamț, unde a avut loc o explozie la o secție ATI unde erau îngrijiți pacienți cu COVID-19. 

”Am avut control de la DSP, ISU și ISCIR. În urma controlului nu am avut nici cea mai mică problemă. Încercăm în fiecare zi să verificăm dacă sunt probleme, dar știți cum e, ceasul rău”, a declarat Vasile Pop, managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

Vă reamintim că, în urma tragediei din Piatra Neamț s-au demarat controale la toate secțiile ATI din țară. Cu toate acestea, după două luni și jumătate de la incidentul respectiv, în Maramureș încă nu au fost date publicității datele controalelor din spitalele din județ. La insistenîele mass-mediei referitoare la rezultatele controalelor pe ATI, răspunsul venit din partea CJSU Maramureș a fost că așteaptă datele de la ISCIR. Acum, după o nouă tragedie, cea de la “Matei Balș” din București, autoritățile spun că probabil vor face public raportul săptămâna viitoare: ”ISCIR a spus că le trimite până la finele săptămânii. Încă nu le avem”, a fost răspunsul primit de la CJSU Maramureș.

A.H.