TIPIC ROMANESC - Vrem digitalizare, dar n-o folosim

Conform Ministerului Finanțelor Publice, doar aproximativ 8.000 de conturi în Spațiul Privat Virtual (SPV) au fost create de la distanță pană acum.

TIPIC ROMANESC - Vrem digitalizare, dar n-o folosim

SPV-ul ușurează foarte mult viața firmelor sau a contribuabililor care doresc să plătească diverse contribuții către stat sau să depună diverse formulare fiscale, deoarece aceste lucruri se pot efectua online, fără să ne mai deplasăm la sediile instituțiilor aferente. 

Cu toate acestea, doar aproximativ 8.000 de conturi în SPV au fost create pană acum, de la distanță, deși serviciul este disponibil de șase luni. 

”Peste 8000 de utilizatori și-au făcut cont în Spațiul Privat Virtual cu doar câteva clickuri. Identificarea persoanelor fizice care doresc să se înregistreze în SPV poate fi efectuată de la distanță și prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online). Pentru identificarea vizuală online este necesar ca persoanele fizice să se programeze online prin intermediul aplicației dedicate, disponibilă pe site-ul www.anaf.ro. Noua opțiune este disponibilă din august 2020 și a eliminat drumurile, cozile și timpul petrecut la ghișeu”, precizează Ministerul Finanțelor Publice, într-un comunicat de presă.

A.H.