TINERII PREFERĂ ÎNTÂLNIRILE CLASICE - Dorul de realitate, tot mai mare

Pentru tinerii care obișnuiau să iasă în oraș weekend de weekend, pandemia este un coșmar. Raluca Deac ieșea în fiecare săptămână să se întâlnească cu prietenii până când pandemia i-a întrerupt aceste obișnuințe.

TINERII PREFERĂ ÎNTÂLNIRILE CLASICE - Dorul de realitate, tot mai mare

Pentru tinerii care obișnuiau să iasă în oraș weekend de weekend, pandemia este un coșmar.

Raluca Deac ieșea în fiecare săptămână să se întâlnească cu prietenii până când pandemia i-a întrerupt aceste obișnuințe.

„Cel mai bun mod de a socializa cu prietenii este atunci când te întâlnești cu ei live. Recunosc că și eu folosesc destul de mult rețelele de socializare, dar îmi plac și ieșirile în natură, întâlnirile clasice. Pentru mine a fost un șoc pandemia. Cel puțin atunci când a început, când am intrat în carantină, s-au închis restaurantele, saloanele, instituțiile. Efectiv mi se părea că visez, că nu poate fi adevărat. Totuși, m-a consolat ideea că în două, trei luni va trece tot. Ceea ce, evident, nu s-a întâmplat. Aștept să se redeschidă toate localurile, cluburile, mi-e atât de dor să ies! Mi-e dor de socializare, mi-e dor de oameni!”, spune tânăra.

Munca e un aliat bun în perioada aceasta, pentru cine are un serviciu.

„Am noroc că muncesc, că n-am întrerupt lucrul, atfel nu știu ce mă făceam. E destul de straniu să ieși seara cu gunoiul și să vezi străzile pustii, sau să treci pe lângă niște localuri pe care le știai pline, iar acum... Dacă noi, tinerii, ne simțim așa (deprimați, indignați) mă întreb cum se simt vârstnicii, cei care erau obișnuiți cu vizitele nepoților, ale copiilor, iar acum nimeni nu le mai trece pragul, bineînțeles pentru a-i proteja”, spune Andrei Eugen.

 Online-ul a înlocuit oamenii

Rareș Pop este de părere că oamenii au fost înlocuiți cu tehnologia.

„Nu știm cum să explic sentimentul pe care îl am eu vizavi de tehnologie. E bine că există pentru că ne ușurează viața, dar în același timp nici prea multă nu-i OK. De exemplu, acum ne-am obișnuit să ne rezolvăm majoritatea treburilor online. Ne achităm facturi online, participăm la conferințe online, ne facem cumpărăturile online, învățăm online etc. Mai exact majoritatea activităților care implică contactul fizic, acum sunt online. Repet, nu e rău, dar nu mi-ar plăcea ca într-un viitor apropiat să se întâmple asta în fiecare zi. Îmi place să mă întâlnesc cu oamenii reali, nu cu cei virtuali”, spune băimăreanul de 26 de ani.

V.R.