TERAPIE - Toamna, anotimpul preferat al fotografilor

Fotografia ca formă de terapie…Sună tentant și poate fi de un real ajutor în această perioaă stresană de pandemie. Pe internet circulă diverse metode și remedii naturiste care ne pot ajuta și imuniza împotriva virusului însă despre îmbrățișarea unei pasiuni, mai puțin.

TERAPIE - Toamna, anotimpul preferat al fotografilor

Am selectat câțiva fotografi să ne povestească despre cum i-a ajutat fotografia să facă față perioadei de izolare.

Irina Săsăran, învățătoare, a descoperit fotografia mai mult ca o pasiune în drumețiile la care participa.

“Am descoperit arta fotografiei prin intermediul expedițiilor în natură. Din dorința de a imortaliza fiecare moment și fiecare detaliu al cadrului natural, involuntar am făcut din această activitate o adevărată pasiune. Fotografia m-a ajutat findcă îmi oferă oportunitatea de a transmite mai departe anumite mesaje și simțiri dincolo de cuvinte. Mai ales toamna, culorile și peisajele sunt splendide și îți oferă liniștea și pacea interioară pe care toți o căutăm”, spune Irina.

Mihaela Andreea, o tânără fotografă, a reușit să facă față greutăților cu ajutorul unui aparat foto.

„Fotografia m-a ajutat să trec peste perioade mai puțin frumoase din viața mea și foarte pe scurt, m-a făcut să fiu mai atentă la detalii, la subtilități, să observ, în general. Este o artă care te ajută să fii mai bun cu tine însuți, să fii mai atent, mai rabdător și de ce nu?, mai sociabil. Personal, mă ajută să trec mai ușor peste episoadele de depresie și să fiu o persoană mai deschisă”, arată Mihaela.

Fotografia, văzută din perspectiva Ozanei Mureșan, a fost ca un suflu nou împotriva singurătății.

„Cu ajutorul fotografiei am reușit să-mi reprim stările negative de tristețe, melancolie, singurătate. Fotografia a însemnat pentru mine, în perioada în care aveam cea mai mare nevoie, un bilet de evadare spre întreaga lume. A existat un interval de timp chiar la începutul facultății când nu știam, nici măcar atunci, ce-mi doresc <<să devin atunci când mă voi face mare>>.

Așadar, iubind tot mai mult fotografia, cu ajutorul căreia am reușit să mă cunosc mai bine, am căutat oportunități ca să-mi îndeplinesc visul”, spune Ozana.

B.N