TEATRUL ARARAT BAIA MARE - Cursuri de teatru pentru toate vârstele

Pentru cine are talent dar n-are experiență, Teatrul Ararat organizează cursuri de teatru, indiferent de vârsta iubitorilor acestei arte. Este deja un obicei care se întâmplă în fiecare an, de o vreme încoace. w

TEATRUL ARARAT BAIA MARE - Cursuri de teatru pentru toate vârstele

Pentru cine are talent dar n-are experiență, Teatrul Ararat organizează cursuri de teatru, indiferent de vârsta iubitorilor acestei arte. Este deja un obicei care se întâmplă în fiecare an, de o vreme încoace.

„Așa cum deja știți, în fiecare an, la Teatrul Ararat încep înscrierile pentru cei care doresc să facă parte din echipa ludică. Așadar, dacă vrei să îți învingi timiditatea, să îți îmbogățești imaginația și spiritul ludic, să îți dezvolți memoria vizuală, atenția distributivă și puterea de concentrare, să cunoști magia scenei și să pătrunzi în tainele poeziei, te așteptăm să te înscrii în promoția a V- a Școlii Ludice”, transmit responsabilii Teatrului Ararat.

Cursurile care vor dura în jur de șase luni se vor finaliza cu un spectacol de teatru, care va urma să se joace în cadrul stagiunii Teatrului Ararat.

Doritorii se pot înscrie la secretariatul teatrului dar și prin telefon. |nscrierea pentru cursuri se poate face până în 16 noiembrie. Cursurile se vor desfășura respectând regulile impuse de situația actuală.

Experiența unor voluntare

Sandra și Denisa Nechita, două tinere maramureșence, povestesc despre experiența lor în calitate de voluntare și cursante la Teatrul Ararat.

„Noi am început să facem voluntariat încă de pe vremea când eram în facultate și, odată cu voluntariatul, am început să facem și cursurile de teatru. Cu emoții, cu multe ore de muncă și cu sfaturi de la cei mai buni, am finalizat cursul cu o piesă de teatru în care am jucat toți cursanții. Mai târziu am jucat în piese de teatru inclusiv alături de actori cunoscuți de la Teatrul Municipal Baia Mare. Per total a fost o experiență plăcută din oricare colț ai privi-o”, spune Denisa Nechita.

Și pentru Sandra a fost o experiență inedită, care n-a însemnat numai cursuri de teatru și voluntariat ci și multe prietenii legate de-a lungul timpului.

„La fel ca și Denisa, am început cursurile de teatru în facultate iar în paralel cu ele făceam și voluntariat. Toți anii în care am participat la cursuri, la voluntariat m-au ajutat să devin cea mai bună versiune a mea, pentru că mereu ți se cerea să fii mai bun sau să devii mai priceput. Astfel am învățat să fac lucrurile cât mai bine. Ce mi-a plăcut foarte mult în timpul în care am participat la cursuri a fost faptul că eram oameni adunați din toate domeniile posibile, care n-aveam nici o legătură cu teatrul și toți eram acolo pentru același lucru, o pasiune comună, teatrul”, spune Sandra.

Pe lângă toată experiența cu care s-a ales în urma cursurilor, a reușit să-și învingă și tracul de scenă și să învețe de la actorii profesioniști elementele de bază și secretele scenei.

Cele două tinere n-au încetat colaborările cu teatrul nici până în prezent, iar atunci când se ivește o nouă piesă sau spectacol la care sunt solicitate să participe, o fac cu drag. Din păcate, în perioada aceasta numărul acestor spectacole este tot mai mic.