SURPRIZĂ - Animal considerat dispărut filmat la Moisei pe râul Vișeu

Pe râul Vișeu încep să apară animale considerate a fi dispărute. Este vorba despre celebrul castor, care a fost filmat inclusiv pe râul Săsar în Baia Mare în zona centrului vechi al municipiului reședință de județ. Un animal care începe să fie din ce în ce mai prezent pe râurile din Maramureș.

„Aparitie rară pe raul Vișeu....Castor filmat în Comuna Moisei. Aceste animale au reapărut în România după anul 2000. În urmă cu două secole, castorii erau printre cele mai vânate pentru blană şi carne, astfel că a dispărut complet din România, ultima atestare documentară a existenţei castorului fiind din 1824”, spune cel care a postat totul, Ivașcu Vasile. El spune că filmarea nu îi aparține, ci el doar a postat-o. 


Vă reamintim că acum câteva zile în Pasul Gutâi au fost filmați niște cerbi, animalele sălbatice fiind o raritate în aceste părți în special din cauza traficului rutier care este destul de frecvent. Sunt poate semne că natura începe să câștiga teren în fața omului și nu este chiar așa de ușor de învins cum ar crede unii. 

H.D.