SURPRIZĂ MARE - Nu o să îți vină să crezi unde au găsit țigările

Țigările de contrabandă se ascund oriunde numai să nu fie găsite de polițiștii de frontieră. La Sarasău polițiștii de frontieră au găsit multe pachete de țigări ascunse într-un solar. Ba mai mult, au găsiut în podul unei case și doi maramureșeni care se ascundeau de oamenii legii.

SURPRIZĂ MARE - Nu o să îți vină să crezi unde au găsit țigările

Ieri polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Sighetu Marmaței, pe raza localității de frontieră Sarasău, la un imobil, în prezența proprietarilor, doi cetățeni români, o femeie și un bărbat, în vârstă de 39, respectiv 42 de ani.

„Pe timpul percheziției s-au descoperit, într-un solar, 18 colete cu țigări care conțineau 18.000 pachete cu ţigări, de provenienţă Republica Moldova și Duty-Free. Tot la locația respectivă au fost descoperiţi, ascunşi în podul casei, respectiv în beciul imobilului, doi bărbaţi, cetățeni români, în vârstă de 33 şi 41 de ani, domiciliați pe raza județului Maramureș, implicați în activitatea infracțională. Totodată, au mai fost descoperite două autovehicule, unul înmatriculat în Polonia având spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor, iar celalalt fără număr de înmatriculare. Autovehiculele au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației. 

Țigările în valoare de 210.600 lei au fost confiscate, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, pentru cele patru persoane, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale și identificării tuturor persoanelor implicate.