SUFOCAȚI DE APELURI - Cât așteptăm după Ambulanță?

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Maramureș este sufocat de apelurile din partea populației. Automat, pacienții așteaptă tot mai mult pană la sosirea ambulanței.

SUFOCAȚI DE APELURI - Cât așteptăm după Ambulanță?

În medie, maramureșenii au așteptat cu 3 minute mai mult sosirea ambulanței, în luna septembrie, față de august.

Solicitările cresc vertiginos de la o zi la alta și doar în primele 10 zile din noiembrie aproape 2.000 de pacienți au chemat acasă salvarea. 

“În septembrie, timpul mediu de așteptare în mediul urban a fost de 8,15 minute, iar în mediul rural de 19 minute, iar timpul mediu de intervenție pe luna septembrie a fost de 87,29 minute. În august însă cifrele au fost comparabil mai mici. Am avut 7,46 minute în mediul urban, 17,46 în mediul rural și 83,20 de minute timpul mediu pe lună. Avem o creștere de 3,09 minute. Datele pentru luna octombrie sunt încă în prelucrare.

Pe prima decadă a lunii noiembrie avem 1.967 de solicitări. În luna octombrie avem 5.664 de solicitări, cu 917 mai mult față de luna septembrie. În trimestrul III, comparativ cu trimestrul II, avem o creștere de 2.753 de solicitări, ceea ce este enorm”, a declarat Alexandru Ilieș, purtătorul de cuvânt al SAJ Maramureș. 

A.H.