SUB SEMNUL ALCOOLULUI - Șoferii băuți la volan, problema începutului de an în Maramureș

Anul 2021 a început sub semnul șoferilor băuți la volan. De cand a început anul nu a fost zi în care să nu avem șoferi depistați băuți la volan, ba mai nou polițiștii rutieri găsesc în trafic și șoferi drogați. Șoferi care produc adevărate tragedii, cum a fost cea de la finele anului trecut, camd un șofer drogat a ucis chiar în ziua de Crăciun doi tineri nevinovați pe o stradă din Baia Mare.

SUB SEMNUL ALCOOLULUI - Șoferii băuți la volan, problema începutului de an în Maramureș

“În anul 2021 avem într-adevăr un număr mare de șoferi care au fost depistați la volan deși au consumat băuturi alcoolice, dar și substanțe interzise, mai nou. Încercăm să ne concentrăm atenția și să executăm acțiuni pe această linie, întampinăm unele probleme avand în vedere pandemia și regulile de igienă care trebuie respectate. Curățăm aparatele, purtăm mănuși, dezinfectăm totul, deci trebuie să fim mult mai precauți, prin urmare numărul de persoane pe care putem să le testăm în cadrul unei acțiuni este mai mic față de anii precedenți.

Încercăm să reducem acest fenomen, care, din păcate, este în creștere. De la an la an cauzele și tendințele în ceea ce privește conducătorii auto se modifică. S-ar putea să se datoreze acest lucru începutului de an, Sărbătorilor și apoi să se schimbe cauzele care să ducă la accidente rutiere. Noi, în funcție de cauzele generatoare de accidente, ne concentrăm atenția și să combatem și sancționăm pe cei care greșesc”, a declarat Gheorghe Goth, de la Serviciul Rutier Maramureș, pentru „Axanews.ro”.

Rămane de văzut dacă alcoolul la volan va intra în top 3 cauze generatoare de accidente rutiere la nivelul județului Maramureș sau nu.

H.D