STUDIU - Românii sunt pasionați de rețelele de socializare

Rețelele de socializare reprezintă una dintre marile pasiuni ale românilor.

STUDIU - Românii sunt pasionați de rețelele de socializare

Potrivit unui studiu efectuat de Reveal Marketing Research, despre activităţile românilor în mediul online, accesarea reţelelor de social media este activitatea cea mai frecventată de opt din zece români (83%) atunci când ''navighează'' pe Internet, în timp ce, în cazul a aproape trei sferturi (73%), schimbul de e-mailuri reprezintă o altă opţiune de socializare.

Conform cercetării, peste jumătate dintre români (55%) citesc publicaţii de ştiri atunci când petrec timp pe Internet. Site-urile de ştiri, reviste şi ziare sunt preferate de pensionari într-o proporţie de 76%, alături de maturii fără partener - 60%.

"De asemenea, 43% din totalul respondenţilor afirmă că au făcut cumpărături online în ultima săptămână. Tot pe segmentul tranzacţiilor online, studiul de specialitate relevă faptul că aproape jumătate dintre români (45%) realizează plata facturilor sau a altor cheltuieli pe Internet, dar şi că mai mult de jumătate dintre seniorii pensionari (54%) au optat pentru plăţile online. Familiile moderne (52%) şi maturii fără partener (51%) au menţionat în proporţii similare efectuarea plăţilor în mediul online. În acelaşi timp, aplicaţiile bancare online sunt, în special, accesate de tinerii profesionişti (45%) şi de familiile moderne (48%)", scrie Agerpres.

foto theatlantic.com