STUDIU - Pandemia şi şcoala online au dus la o izolare a elevilor

Probleme mari pentru elevi în această perioadă.

STUDIU - Pandemia şi şcoala online au dus la o izolare a elevilor

Studiul "Bunăstarea copilului din mediul rural", derulat în 2020 de Fundaţia World Vision România, arată că aproape o cincime din copiii de la țară nu se simt susţinuţi niciodată de toată familia, incluzând aici membrii familiei extinse (unchi, mătuși etc.). 

Pandemia şi şcoala exclusiv în online au dus la o izolare a elevilor, care nu au mai comunicat la fel de mult cu profesorii, colegii şi, deşi au locuit în aceeaşi casă, nici cu părinţii. Pe fondul sentimentului de singurătate resimţit de copii, aceştia sunt mult mai vulnerabili la pericolele şi modele negative din mediul online, atrage atenția World Vision prin intermediul unui comunicat de presă.

În timpul pandemiei de COVID-19, peste 20% dintre copiii care trăiesc în mediul rural afirmă că sunt doar uneori sau nu sunt niciodată fericiți, iar o pondere de 7% afirmă că au o viață rea, se arată în studiul "Bunăstarea copilului din mediul rural", derulat anul trecut de Fundaţia World Vision România.

"Instigarea copiilor la atacuri împotriva profesorilor, pe care Fundaţia World Vision România o condamnă ferm, este simptomul unei crize de autoritate atât în familie, cât şi în şcoală, unde corpul profesoral joacă un rol esenţial. Profesorii nu pot fi în niciun caz consideraţi inamici ai copiilor sau ai drepturilor şi libertăţilor acestora. Discuţiile şi argumentele despre teme de interes pentru societate, precum educaţia, nu se pot duce decât într-un climat de civilizaţie, cu respect reciproc pentru punctele de vedere ale tuturor părţilor", mai spun reprezentanții World Vision România.

M. S.