STRĂIN LA UȘĂ - Femeie țepuită cu 800 de lei de un Moș Nicolae fals

Nu fiecare persoană care bate la uşă cu daruri este Moş Nicolae! O băimăreancă a fost țepuită cu suma de 800 de lei după ce a deschis ușa unui străin.

STRĂIN LA UȘĂ - Femeie țepuită cu 800 de lei de un Moș Nicolae fals

Profitând de faptul că ne aflăm în luna cadourilor, escrocii şi-au updatat modul de lucru şi reuşesc să îşi ducă planul la bun sfârşit, în special atunci când întâlnesc persoane vârstnice şi vulnerabile. Un caz înregistrat ieri de poliţiştii din Baia Mare arată că aceştia, pretinzând că oferă şi ajută, de fapt înşală!

„Astfel, în jurul orei 14.30, o femeie de 83 de ani din municipiu a sesizat poliţia că a fost victima unei astfel de infracţiuni. Aceasta le-a transmis poliţiştilor că a deschis uşa unei persoane necunoscute, care a pretins că este reprezentantul unei instituţii publice şi are ca misiune să îi ofere un cadou. Pentru expedierea surprizei (ceas, unelte de bucătărie), bărbatul i-a solicitat femeii 800 lei. Aceasta i-a înmânat banii, însă la scurt timp şi-a dat seama că produsele primite nu valorează suma pe care i-a dat-o şi a sesizat poliţia.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvant al IPJ Maramureș.

 

IPJ Maramureș le sugerează maramureșenilor să manifeste atenţie sporită!: „Fiţi atenţi atât la persoanele necunoscute care pretind că vor să vă facă un cadou, dar şi la cele care vă acostează invocând diferite cauze sau situaţii disperate ale unor persoane bolnave care au nevoie de donaţii în bani. Pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela!”.

HD