STARE GENERALĂ PROASTĂ – Ce boli se pot ascunde sub simptome confuze

Starea generală proastă, fără a identifica un simptom sau un motiv anume, îi determină de multe ori pe oameni să se prezinte la medic. Iată o listă cu afecțiunile care pot determina ceea ce numim în general „starea generală proastă sau alterată”

STARE GENERALĂ PROASTĂ – Ce boli se pot ascunde sub simptome confuze
Starea generală proastă poate fi cauzată de o boală ascunsă

Cele mai multe persoane descriu acastă stare prin mai multe simptome precum senzația de confuzie, puțin slăbit, amețit, sau senzația de leșin; instabil, ca și cum lumea se învârte; sau chiar o ușoară greață. Și medicii spun că această stare poate însemna toate aceste lucruri. "Dar starea generală proastă nu înseamnă că lumea se învârte în jurul tău. Asta este vertij", spune dr. Natalia Rost, profesor la Harvard Medical School și șef al serviciilor AVC la Spitalul General Massachusetts afiliat la Harvard.

Ce poate cauza această stare

Starea generală proastă ar putea fi un simptom al multor afecțiuni, cum ar fi următoarele.
O scădere bruscă a tensiunii arteriale. Dacă tensiunea arterială scade - poate pentru că v-ați ridicat prea repede, sau sunteți deshidratat sau medicamentele pentru tensiunea arterială au fost recent crescute – poate creierul nu primește suficient sânge, provocând senzația de amețeală.
Scăderea zahărului din sânge. Creierul are nevoie de zahăr pentru a opera; prea puțin combustibil poate provoca oboseală. Persoanele cu cel mai mare risc de scăderea zahărului din sânge sunt cele cu diabet, care iau medicamente pentru scăderea zahărului din sânge.
Neuropatie. „Senzația de amorțeală a picioarelor [neuropatie] te poate face să te simți instabil”, spune dr. Rost. „Acest lucru este frecvent la persoanele cu diabet.”
Infecții ale tractului urinar. Confuzia este un semn comun al infecțiilor tractului urinar la adulții în vârstă.
Număr scăzut al globulelor roșii din sânge sau funcție pulmonară slabă. O afecțiune care afectează plămânii sau celulele sanguine ar putea împiedica creierul să obțină suficient oxigen.
O infecție a urechii interne. O infecție a urechii cauzează de obicei vertij, dar poate provoca, de asemenea, probleme de echilibru și te poate face să te simți instabil.
Infarct. Un atac de cord vă poate face să simțiți că veți leșina și, de obicei, provoacă dureri în piept, dificultăți de respirație, greață, dureri de braț, dureri de spate sau dureri de maxilar.
Insuficiență cardiacă. Atunci când inima nu poate pompa sângele în jurul corpului suficient de eficient, fluxul redus de sânge prin creier poate provoca un sentiment de instabilitate.
Accident vascular cerebral. Într-un accident vascular cerebral, fluxul de sânge către o parte a creierului este blocat și celulele creierului mor. Deși acest lucru poate provoca singur neplăceri, „este aproape întotdeauna însoțit de alte simptome, inclusiv căderea bruscă a feței, dificultăți de vorbire, modificări ale vederii, slăbiciune pe o parte a corpului sau dificultăți de gândire”, spune dr. Rost.