STĂM ACASĂ - Solicitările pentru cardul european au scăzut drastic

Pandemia de coronavirus a afectat serios familiile de maramureșeni care lucrau în străinătate. Din cauza numeroaselor măsuri de restricții luate atât în România, cât și restul țărilor din Uniunea Europeană, populația a călătorit din ce în ce mai puțin și lucrurile sunt departe de a reveni la normal în perioada următoare.

STĂM ACASĂ - Solicitările pentru cardul european au scăzut drastic

După cum arată și datele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș, solicitările pentru cardul european de sănătate s-au înjumătățit față de anul trecut, semn că lumea a preferat să stea acasă anul acesta.

“În perioada 01.01.2020 – 30.09.2020, la nivelul CAS Maramureș au fost depuse un număr de 3.492 cereri de eliberare de carduri europene de asigurări sociale de sănătate (CEASS), respectiv certificate provizorii de înlocuire a cardului european (CIP-uri). În aceeași perioadă a anului 2019, la nivelul CAS Maramureș au fost depuse un număr de 6.938 cereri de eliberare de carduri europene de asigurări sociale de sănătate (CEASS), respectiv certificate provizorii de înlocuire a cardului european (CIP-uri), de unde rezultă că solicitarile de card european au scăzut semnificativ anul acesta comparativ cu anul trecut.

Media lunară a solicitarilor de card european de asigurări sociale de sănătate este de 388 carduri europene. Comparativ cu anul trecut solicitările de card european de asigurări sociale de sănătate au scăzut semnificativ, datorită pandemiei”, a declarat jr. Claudia Ganea, purtătorul de cuvânt al CAS Maramureș.

După terminarea stării de urgență, solicitările pentru cardul european de sănătate au crescut sensibil și din cauza faptului că a venit perioada concediilor. Astfel, în ultimele trei luni, media lunară de solicitări de carduri a crescut la 422. Cu toate aceastea, numărul lor este mult mai mic față de acceași perioadă a anului 2019.“În perioada 01.07.2020 – 30.09.2020, la nivelul CAS Maramureș au fost depuse un număr de 1.267 cereri de eliberare de carduri europene de asigurări sociale de sănătate (CEASS), respectiv certificate provizorii de înlocuire a cardului european (CIP-uri).

În  aceeași perioadă a anului 2019, la nivelul CAS Maramureș au fost depuse un număr de 2.784 cereri de eliberare de carduri europene de asigurări sociale de sănătate (CEASS), respectiv certificate provizorii de înlocuire a cardului european (CIP-uri)”, a precizat jr. Claudia Ganea.