SPITAL VIȘEU - ATI-ul sau pediatria, specialități deficitare

Specialiștii de care Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus are mare nevoie, sunt în mare parte cam aceași peste tot.

SPITAL VIȘEU - ATI-ul sau pediatria, specialități deficitare

La mare căutare sunt medicii de terapie intensivă și de urgență. În plus, odată ce spitalul din Vișeu va fi gata, se va relua și activitatea Secției de pediatrie și atunci unitatea speră să atragă și medici pediatrici noi.

“În ceea ce privește personalul medical am avea nevoie de medici pe terapie intensivă și urgență. Acestea sunt specialitățile unde este nevoie tot timpul de specialiști. Pe partea de pediatrie, activitatea este suspendată în acest moment, pentru că nu am avut unde să relocăm secția. Când va fi gata spitalul, atunci o să avem nevoie. Acum, deocamdată avem un singur medic pediatru, dar așa s-a nimerit, că ea se află pe concediu de îngrijire copil, cât timp este suspendată și activitatea secției”, a declarat Vlad Cristian, managerul unității medicale.

Odată ce lucrările de reabilitare vor fi gata, unitatea medicală nu va mai funcționa în sistem pavilionar, ci își va desfășura întreaga activitate în clădirea principală. Acesta este un mare plus pentru pacienți, care vor fi scutiți de plimbări prin curtea spitalului pentru diverse consulturi sau investigații, cum se întâmplă acum.

A.H.