SPERANȚA RENAȘTE ÎN BAIA MARE - Naționala de handbal masculin a României a surclasat Muntenegru

Victorie confortabilă realizată de reprezentativa de handbal masculin a României.

SPERANȚA RENAȘTE ÎN BAIA MARE - Naționala de handbal masculin a României a surclasat Muntenegru

În sfârșit, o rază de speranță și în handbalul masculin românesc, răsărită în Sala "Lascăr Pană" din Baia Mare. După multe dezamăgiri, naționala de seniori obține o victorie concludentă în fața unei naționale mai bine cotate pe plan european. Succesul cu Muntenegru este cu atât mai important, cu cât a fost obținut într-un meci oficial susținut în compania principalei contracandidate pentru calificarea la CE 2022.

România - Muntenegru 36-27 (16-13)

România: Iancu (a marcat 2 goluri, din poartă în poartă) – G. Bujor 8, Căbuț 6, Ghiță 6, Negru 6, Sadoveac 3, Fenici 1, Dumitriu 1, Thalmaier 1, Buzle 1, A. Dedu 1, Racoțea, Csepreghi, Szasz, Fotache. Antrenori: Rareș Fortuneanu și Adrian Petrea.

Muntenegru: Andjelic, Braunovic – S. Vujovic 6, Lasica 4, M. Vujovic 4, Grbovic 3, Lipovina 2, Glendza 2, Cepic 2, F. Vujovic 1, Cavor 1, Radovic 1, Kaludjerovic 1, Simovic, Bakic. Antrenor: Zoran Roganovic.

Meciul din cadrul Grupei 8 a preliminariilor pentru calificarea la CE 2022 a început foarte prost pentru tricolori, în min. 8 tabela de marcaj arătând scorul de 1-5. Time-out-ul cerut de Rareș Fortuneanu a fost unul cu folos și România a reușit rapid să întoarcă rezultatul (7-6, min. 14). De aici încolo pe teren a existat o singură echipă, tricolorii jucând foarte exact atât în atac, cât și în apărare. Oaspeții au marcat mai mult de pe extreme, linia lor de nouă metri fiind anihilată aproape complet.

Omul meciului a fost portarul Ionuț Iancu, cel care a și marcat două goluri. Evoluții excelente au mai avut Călin Căbuț și Gabriel Bujor.

De remarcat că România a avut în lotul pentru acest meci doar doi handbaliști care evoluează în străinătate. Este vorba de Mihai Popescu și Dan Racoțea, iar primul dintre ei nu a jucat niciun minut.

În celălalt meci al grupei, Suedia a surclasat în deplasare Kosovo, cu 30-16. Următoarele jocuri ale României în preliminariile Euro 2022 sunt cu Kosovo, în 10 și 13 martie 2021.