SPERANȚĂ: Diabeticii ar putea scăpa de injecția cu insulină foarte simplu

O procedură medicală ce durează maxim 45 de minute i-ar putea ajuta pe diabetici să nu mai aibă nevoie de insulină.

SPERANȚĂ: Diabeticii ar putea scăpa de injecția cu insulină foarte simplu
Procedua medicala i-ar scăpa de injecțiile cu insulină

Procedura medicală este simplă și minim invazivă și constă în intriducerea pe gât a unui mic balon umplut cu apă fierbinte, până în duoden, pentru a încălzi căptușeala duodenului - partea superioară a intestinului subțire - astfel încât unele dintre celulele sale de suprafață să fie arse și înlocuite. Se consideră că aceste celule semnalează mai bine organismul să elibereze propria insulină, care reglează nivelul zahărului din sânge.

16 persoane cu diabet de tip 2 au participat la studiu, iar la final, 75% dintre persoane nu au mai avut nevoie să utilizeze insulina, șase luni mai târziu.
Se estimează că 23% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 folosesc insulină. Dar mulți ar prefera să nu o ia, deoarece înseamnă să se injecteze pe parcursul zilei și pot duce la creșterea în greutate și fluctuații periculoase ale nivelului de zahăr din sânge.
Studiul, prezentat în cadrul conferinței grupului medical gastroenterologic european, a fost mic și sunt necesare mai multe dovezi privind procedura, care a fost utilizată alături de medicamentele care controlează glucoza.

Dr. Suzanne Meiring, coautor al studiului, a spus: „Aceasta ar putea fi o abordare care schimbă total tratamentul diabetului de tip 2. Oamenii sunt deosebit de îngrijorați în legătură cu controlul diabetului lor în acest moment, din cauza riscului crescut de coronavirus. Aceasta este o procedură simplă, ușoară și sigură, care ar putea aborda o afecțiune care afectează din ce în ce mai multe persoane în fiecare an, care are o mulțime de complicații. Vom participa în curând la un mare studiu internațional controlat randomizat pentru a investiga eficacitatea procedurii la un număr mai mare de oameni”, citează dailymail.co.uk
Ultimele cifre sugerează că una din 10 persoane din Marea Britanie cu vârsta peste 40 de ani are diabet de tip 2.