SPECTACOL OFERIT DE NEVĂZĂTORI - Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

Astăzi, 3 decembrie este Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Aceasta are scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate, potrivit site-ului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), www.un.org.

SPECTACOL OFERIT DE NEVĂZĂTORI -  Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

Astăzi, 3 decembrie este Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.

Aceasta are scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate, potrivit site-ului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), www.un.org.

Ziua a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU, în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).

Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora.

Cu această ocazie, Asociația Nevăzătorilor din România va oferi un colaj cu momente muzicale şi teatrale în interpretarea artiştilor amatori deficienţi de vedere. Secvenţe preluate din festivalurile şi concursurile naţionale organizate de către Asociaţia Nevăzătorilor din România în anii precedenţi.

„Începând cu ora 16.00, vă aşteptăm pe pagina noastră de facebook pentru două ore de spectacol de înaltă ţinută, care ilustrează încă o dată atât caracterul integrativ al artei, cât mai cu seamă faptul că dizabilitatea nu este o piedică în calea talentului şi a bucuriei de a dărui frumosul”, precizează responsabilii Asociației Nevăzătorilor din România.

V.R.