INOVATOR - Spania vrea să introducă taxiuri zburătoare în Barcelona

Autoritatea aeronautică Enaire a anunțat că plănuiește să înceapă să testeze taxiuri zburătoare.

INOVATOR - Spania vrea să introducă taxiuri zburătoare în Barcelona

Veste bună! Turiștii care vor vizita Barcelona peste doi ani s-ar putea să aibă la dispoziție o nouă variantă pentru a vedea orașul și a vizualiza arhitectura capitalei regiunii Catalonia, informează The Guardian, citat de digi24.

Autoritatea aeronautică din Spania, Enaire, a anunțat că plănuiește să înceapă să testeze taxiuri zburătoare în Barcelona și Santiago de Compostela în 2022.

"Trebuie să îmbunătățim mobilitatea urbană într-o nouă dimensiune: spațiul aerian. Această inițiativă trebuie desfășurată cu eficiență și sustenabilitate maximă", a declarat Angel Luis Arias, directorul general Arias, în timpul unei conferințe online.

Arias a spus că Enaire lucrează la mai multe proiecte europene care implică utilizarea taxiurilor și altor vehicule zburătoare pentru a deplasa oamenii în zona centrală și semi-centrală, dar și la utilizarea dronelor pentru livrarea de bunuri.

"Enaire, în calitate de companie publică a ministerului Transporturilor, este dispusă să facă tot ce ține de ea pentru a atrage și a sprijini companiile din sectorul privat sau alte organizații care sunt interesate să ajute Spania să se poziționeze în prima linie a dezvoltării acestui nou sector", a spus Arias.

Enaire participă la două proiecte care aparțin Horizon 2020, cel mai mare program de cercetare și inovației al Uniunii Europene. Unul este condus de Organizația Europeană pentru Siguranță în Transporturi Aeriene, iar celălalt de compania de tehnologie Everis.

"Planul este ca ambele proiecte să testeze taxiuri aeriene în Europa în 2022", a anunțat Enaire. "Enaire va administra zborurile primelor taxiuri aeriene în Spania, ce vor avea loc în acel an în Barcelona și Santiago de Compostela", arată digi24.

 

C.S.

 

sursă foto: mpinteractiv