SOLUȚII? - Spitalul din Sighet nu mai poate fi salvat

Spitalul Municipal Sighetu Marmației nu mai poate fi reabilitat și transformat într-un spital care să corespundă standardelor europene, din cauza clădirilor foarte vechi.

SOLUȚII? - Spitalul din Sighet nu mai poate fi salvat

Situația Spitalului Municipal Sighetu Marmației este una dificilă, în condițiile în care clădirile în care funcțioează unitatea medicală sunt atat de vechi, încat ele nu mai pot fi reabilitate la standarde europene. Singura șansă a orașului este să se construiască un nou spital. Conducerea Consiliului Județean Maramureș dorește să se implice în construirea unei noi unități spitalicești.

”În cazul Spitalului Sighet este o clădire foarte veche și care nu permite fluxurile pe care le avem azi în protocoalele medicale la nivel internațional. Acolo vom avea nevoie de o aplicație de finanțare pentru un spital nou. Ori Primăria Sighetu Marmației nu-și permite să facă un nou spital. Acum sunt în discuții cu primarul din Sighet să găsim soluții, fie un parteneriat cu Consiliul Județean, fie direct Consiliul Județean să realizeze un astfel de proiect, dar asta ar însemna ca spitalul din Sighet să treacă în subordinea CJ Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș. 

A.H.