SOLUȚII - Organizarea slujbelor în perioada următoare

Recent, reprezentanţi ai cultelor din România şi ai autorităţilor publice centrale s-au întâlnit la sediul Guvernului, pentru a căuta soluții privind organizarea slujbelor pentru perioada următoare.

SOLUȚII - Organizarea slujbelor în perioada următoare

Recent, reprezentanţi ai cultelor din România şi ai autorităţilor publice centrale s-au întâlnit la sediul Guvernului, pentru a căuta soluții privind organizarea slujbelor pentru perioada următoare. „Întâlnirea și-a propus ca prin dialog și parteneriat între culte și autoritățile publice, deciziile care vor fi luate în perioada care urmează să răspundă atât nevoilor de protecție a sănătății publice, cât și a celor religioase ale credincioșilor”, precizează Basilica.ro.

Delegatul Bisericii Ortodoxe Române la întrevedere a fost preotul Ionuţ Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.

Printre punctele aflate pe ordinea de zi s-a numărat organizarea slujbelor din perioada anotimpului rece când sărbătorim Naşterea Domnului.

„Reprezentanții cultelor religioase au susținut că măsurile dispuse prin Ordinul comun al ministrului sănătății şi al ministrului afacerilor interne, cu avizul secretarului de stat pentru culte, trebuie menținute în continuare deoarece sunt minim invazive în ceea ce privește restrângerea dreptului de manifestare a libertății religioase în colectiv și trebuie evitată revenirea la măsurile care dispuneau oficierea slujbelor religioase în comun fără prezența credincioșilor sau doar în exteriorul lăcașurilor de cult”, se menţionează în comunicatul transmis de Secretariatul General al Guvernului.

V.R.