SOLUȚIE SALVATOARE - Şcolile şi universităţile pot aplica pentru accesarea de fonduri europene pentru tablete

În condițiile în care tabletele lcolare promise de autoritățile locale și Guvern întârzie să apară, există o soluție salvatoare pentru aceste vremuri.

SOLUȚIE SALVATOARE - Şcolile şi universităţile pot aplica pentru accesarea de fonduri europene pentru tablete

Apelul de proiecte inițiat de Ministerul Finanțelor Publice, finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitat pentru finanțarea tabletelor pentru elevi și studenți, s-a deschis astăzi, la ora 9. În primele 30 de minute au fost depuse în sistemul electronic MySMIS 113 schițe de proiecte și 6 cereri de finanțare au fost finalizate. Până la ora 11.30, în sistemul electronic MySMIS au fost încărcate 14 proiecte în valoare  de 6,7 milioane euro.

„Apelul prin care școlile și universitățile se pot dota cu tablete pentru sprijinirea învățământului online a fost actualizat: 50 de milioane de euro dedicați studenților cu burse sociale se adaugă celor 100 de milioane de euro alocați elevilor. Avem datoria, părinți, profesori și guvernanți deopotrivă, să sprijinim elevii și studenții, să contracarăm urmările pe care aceste luni grele le pot lăsa asupra pregătirii tinerilor!”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.Sfarsitul primului paragraf

În cadrul apelului POC pot fi decontate tabletele achiziționate de unitățile de încătământ și de autoritățile publice locale începând cu data de 1 august 2020. Proiectele vor putea fi depuse până la data de 1 februarie 2020.