ȘOCANT - Cinci din cele 10 victime ale incendiului nu au putut fi identificate. S-a dispus prelevarea probelor ADN

Parchetul General a anunțat că cinci din cele 10 persoane decedate în timpul incendiului din secția ATI a Spitalului Județean Piatra – Neamț, nu au putut fi identificate, astfel că s-a dispus recoltarea de probe ADN, în vedere stabilirii identițării.

ȘOCANT - Cinci din cele 10 victime ale incendiului nu au putut fi identificate. S-a dispus prelevarea probelor ADN

Parchetul General a mai anunțat în această seară că au fost audiați martori, iar ancheta de la fața locului s-a încheiat. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis un comunicar de presă în care se arată:

„În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi și libertăți, în seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziția fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului.

A fost finalizată cercetarea la fața locului cu sprijinul experților în construcții și a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Institutului Național de Expertize Criminalistice, Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Investigații Criminale și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

S-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate.

Au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.

Au fost efectuate audieri de martori”, se precizează în comunicatul de presă.

În incendiul ce a izbucnit sâmbătă seara la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, respectiv șapte bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 67 și 86 de ani.