SIGHET - Se distribuie pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Colectarea selectivă va deveni obligatorie.

SIGHET - Se distribuie pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Deoarece de anul viitor colectarea deșeurilor devine obligatorie, potrivit Programului de Management Integrat al Deșeurilor, firma de salubrizare din Sighet a demarat distribuirea pubelelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

“Este un prim pas pentru a ne conforma cerințelor prevăzute în cadrul Programului de Management Integrat al Deșeurilor. Am început distribuirea acestor pubele de 120 de litri, cu capac galben, pentru colectarea deșeurilor metalice și de plastic. Vom distribui ulterior și acele pubele verzi pentru colectarea deșeurilor de sticlă. Pentru deșeurile de carton și hârtie vom folosi saci. Cetățenii vor primi acești saci o dată la două săptămâni. Vreau să atrag atenția că această colectare selectivă va deveni operațională doar după semnarea contractului cu Consiliul Județean Maramureș, undeva după primăvara anului viitor. Toate aceste pubele vor fi păstrate până atunci. Ca să poată beneficia de ele, cetățenii trebuie să aibă încheiat un contract cu noi și efectuată o plată din anul 2020. Pubelele vor fi distribuite  de către noi la domiciliile sighetenilor, în fiecare zi, după ora 16”,a spus Ovidiu Șuștic, directorul firmei de salubrizare de la Sighet.

“Colectarea selectivă a deșeurilor reprezintă o prioritate pentru administrația locală, în parteneriat cu firma de salubrizare și cu sprijinul cetățenilor. Este un prim pas pentru susținerea practicilor prietenoase cu mediul, amintindu-ne de importanța conceptului de reciclare în diminuarea poluării”, a spus Vasile Moldovan, primarul municipiului Sightu Marmației.

L. S.