ȘI-AU PIERDUT FIUL LA DOAR 23 DE ANI - Mesaj pentru familia Bota din Săcel de la Episcopia Maramureșului

Crăciun îndurerat la Săcel, acolo unde familia Bota se pregătește să își conducă fiul pe ultimul drum chiar în Sărbătoarea Crăciunului. Ionut a murit la doar 23 de ani în Firiza, acolo unde lemnele au căzut peste el și i-au curmat viața.

ȘI-AU PIERDUT FIUL LA DOAR 23 DE ANI - Mesaj pentru familia Bota din Săcel de la Episcopia Maramureșului
„Pentru familia Bota din Săcelul Maramureșului - Crăciunul, care este o sărbătoare a bucuriei, a colindului și a reunirii familiei, anul acesta nu va fi așa cum ar fi trebuit să fie.
Un tragic accident le-a răpit fiul, pe Ionuț, la numai 23 de ani, când avea viața și viitorul înainte și urma să devină bucuria părinților și împlinirea lor, așa cum a fost îngerul și lumina ochilor lor.
Suntem alături de familia greu încercată, noi toți: Ierarhii, preoții și credincioșii din Săcel și din Maramureșul Voievodal precum și toți cei ce simt durerea și au inima creștină, vărsând o lacrimă la astfel de evenimente tragice și de durere fără margini prin care trec oamenii.
Îl rugăm pe Iisus - Pruncul Dumnezeiesc care S-a născut pentru toți pruncii și tinerii din lume, să-l primească și să-l așeze cu îngerii prunci ai Bethleemului... uciși de Irod..., pe tânărul Ionuț, care, ca și ei, a fost smuls de un eveniment neprevăzut și tragic, din dragostea familiei și din brațele iubitoare ale mamei sale.
Îl pomenim în Sfânta Liturghie și în rugăciunile noastre în aceste sărbători, rugându-ne în același timp lui Iisus și Sfintei Sale Maici să le dăruiască putere, tărie și nădejde, tatălui, mamei și fratelui rămas singur, într-o reîntâlnire în veșnicie cu fiul lor drag, care a fost cinstea și speranța familiei greu încercate și frumusețea feciorilor din Săcel, care nu îl vor mai avea în grupul lor de colindători niciodată aici pe pământ.
Veșnica lui pomenire din neam în neam!
† Iustin
Episcopul Maramureșului și Sătmarului”, transmite Episcopia Maramuresului. 
A.H.