SEMNAL DE ALARMĂ - Un horn necurățat îți poate face viața un coșmar

Poți rămâne fără agoniseala de o viață în câteva secunde. Și totul din cauza unui horn necurățat.

SEMNAL DE ALARMĂ - Un horn necurățat îți poate face viața un coșmar

În Maramureș, în intervalul 27.11-30.11.2020,  s-au înregistrat nu mai puțin de 7 incendii. Astfel, Punctul de Lucru Somcuta Mare a intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un observator de fond forestier. Focul a distrus observatorul din lemn in proportie de 80%. Tot pompierii somcuteni au lichidat un incendiu izbucnit la un cos de fum. Din fericire, in urma incendiului a ars doar funinginea depusa pe peretii cosului. Militarii Garzii Bogdan Voda au fost chemati la Dragomiresti, unde un cos de fum a luat foc. Datorita interventiei prompte a ars doar funinginea din cos.
Tot în weekend pompierii sigheteni au lichidat un incendiu izbucnit la cosul de fum al unui bloc din municipiul Sighetu Marmatiei. Si in acest caz a ars doar funinginea din cosul de fum. 

La Moisei, pompierii au intervenit la un incendiu produs tot la cosul de fum al unei case. A ars doar funinginea din cosul de evacuare. Tot ieri la Miresu Mare, pompierii somcuteni alaturi de pompierii voluntari au fost chemati sa lichideze un incendiu produs la acoperisul unei locuinte. Flacarile au distrus circa 30 % din acoperisul din lemn si diverse obiecte de mobilier dintr-o incapere.  Potrivit ISU Maramureș, astazi, 30.11., in jurul orei 02.00, militarii Sectiei Viseu de Sus au fost alertati despre un incendiu produs la acoperisul unei case. Focul a mistuit circa 50 de metri patrati din acoperisul de lemn si diverse materiale de constructii depozitate in casa. 
 

„Avand in vedere faptul ca majoritatea incendiilor produse in acest weekend s-au manifestat la cosurile de fum, pompierii ii sfatuiesc pe cetateni sa curete cosurile de fum inainte de a le utiliza si de asemenea, sa efectueze eventualele reparatii daca acestea sunt deteriorate. Cosurile de evacuare trebuie sa fie izolate corespunzator fata de materialele combustibile din jurul lor”, spun pompierii maramureșeni. 

H.D.