SEMNAL DE ALARMĂ - DN18B Baia Mare-Târgu Lăpuș, un drum periculos iarna

Sezonul rece a sosit, dar problemele care există pe drumul național care leagă Baia Mare de Targu Lăpuș nu au fost încă remediate. Polițiștii rutieri atrag atenția că este absolut necesar ca pe acest drum să se intervină cat mai repede pentru a nu pune în pericol circulația rutieră, cu atat mai mult cu cat acele denivelări care există pe acest drum pot oricand fi cauza producerii unui eveniment rutier nedorit.

SEMNAL DE ALARMĂ - DN18B Baia Mare-Târgu Lăpuș, un drum periculos iarna

“Acel tronson de drum Baia Mare-Targu Lăpuș a fost propus pentru reabilitare printr-o tehnică inovatoare, reciclare in situ. Și acolo au fost niște contestații depuse, se va încerca în regim de urgență remedierea problemelor pe care le-am semnalat. Nu mai există timpul necesar pentru continuarea lucrărilor, condițiile meteo nu au permis finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului, prin urmare se vor remedia problemele stringente. Acolo au fost probleme legate de acostamentele neconsolidate, drumul e periculos.

Am aplicat sancțiuni administratorului drumului și executantului lucrărilor, sancțiunile au fost contestate în instanță și așteptăm rezultatul de la Judecătorie. Sperăm să avem caștig de cauză. Printre deficiențele semnalate se numără inclusiv acele denivelări care există la drum, pentru a nu constitui un pericol pentru siguranța traficului”, ne-a declarat Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș.

H.D.