SEMIEȘEC LA DEBUT – Suedeza Linn Blohm salvează CS Minaur de la înfrângere

CS Minaur a debutat azi oficial în Liga Florilor, obținând doar un rezultat de egalitate împotriva echipei Rapid București. Echipa băimăreană a avut pe foaie doar 12 handbaliste, fiind puternic afectată de virusul Covid-19, și a resimțit lipsa jocurilor oficiale.

SEMIEȘEC LA DEBUT – Suedeza Linn Blohm salvează CS Minaur de la înfrângere

CS Minaur Baia Mare – Rapid București 26-26 (15-14)

CS Minaur Idehn 11 intervenții (a apărat un 7m), Enache – Lavko 6/din 8 aruncări (4 din 7m), Blohm 9/10, Cioca 1/2, Tănasie 3/3, Laslo 1/3, Kovacevic 2/7, Fujita 3/4, Polocoșer, Kerekes 1/1, Tecar. Antrenor Claudia Cetățeanu.

Rapid Foggea 5, Dobre 5 (a apărat 1 7m) – Bazon 1/2, Craiu, E. Buceschi 7/9 (4 din 7m), Trifan, Kassoma 0/1, Văcariu 0/1, Todor 2/3, Boljevic 3/4, Chiricuță 2/4, L. Popa 6/6, Lazăr, Badea 2/3, Constantinescu 3/5. Antrenor Carmen Amariei.

Înaintea acestui meci, probabil pentru „adormirea adversarilor”, site-ul minaur.ro scria că n-au făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe șase handbaliste (Seraficeanu, Burlachenko și A. Popa – infectate cu Covid-19, Massing, Rysankova și Araujo – accidentate). Până la urmă au lipsit și alte jucătoare (Borș, Ciaușescu, Argyelean, de Souza) și, din păcate, și antrenorii Costică Buceschi și Magda Kovacs sunt infectați cu Covid-19 și n-au fost prezenți la meci.

În condițiile date, CS Minaur a avut un meci foarte dificil împotriva Rapidului, o echipă cu tonus de competiție, față de echipa maramureșeană care n-a mai jucat un meci oficial din martie și are 12 jucătoare noi în lot față de sezonul precedent. Băimărencele ar fi putut câștiga meciul, dar tot la fel de adevărat este că au fost foarte aproape de o înfrângere.

Rapidul, cu un lot mult mai bun decât în sezonul precedent, a condus cu 26-25 și a avut atacul. Cu 10 secunde înainte de final, băimăreanca Eliza Buceschi, cea mai bună handbalistă de la giuleștence, a comis fault în atac, iar suedeza Linn Blohm, MVP-ul meciului, a marcat pe contraatac și a salvat echipa CS Minaur de la înfrângere.

La Minaur mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar asta se va întâmpla doar odată cu trecerea timpului și dacă handbalistele vor fi sănătoase. Cert este că s-a ratat azi o victorie importantă și urmează alte meciuri grele la Sfântu Gheorghe, în condițiile în care băimărencele joacă în efectiv redus. Mâine CS Minaur va întâlni CSM Slatina (ora 19.15).

Marius CÎMPIAN

foto minaur.ro